fbpx
Menu Close

Đušan Jokić

Bio (smart ass):
Profesor istorije u penziji, ali ne svojom voljom. Zbog toga i skuplja odbijenice koje mu stižu sa konkursa kao Panini sličice. Čak je i napravio album sa samoljepljivim odbijenicama (popuniš album i postaneš socijalni slučaj). Pošto mu nije omogućeno da drži časove istorije u školi i učionici, odlučio se na držanje časova u kafanama i pabovima za solidnu naknadu. Tvrdi da ljudi s užitkom, uz točeno pivo, slušaju istorijske anegdote. Veliki je poštovalac Demokratske Narodne Republike Koreje, zato je i jednoglasno izabran za konzula Demokratske Narodne Republike Koreje u Banjaluci.
Bio (ozbiljan):
Dule iza sebe ima gotovo 1000 samostalnih cjelovečernjih nastupa, u RS, BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji i Njemačkoj. Najpoznatiji je kao osnivač Antikulturnog teatra “Alija Sirotanović” iz Banjaluke, a medijima najzanimljiviji zbog činjenice da je nezvanični rekorder po broju odbijenica sa raznoraznih konkursa za posao. Njegov stil komedije je autentičan (on mu je dao ime “krajiški romantizam”) i jednako je dobro primljen od strane visoko-obrazovanih, ali i ostalih.
Jednako dobro ga razumije publika na (recimo) poljoprivrednoj manifestaciji “Dani polja” u Kozarskoj Dubici, ali i na “Best of regional stand up” festivalu, održanom krajem aprila u zagrebačkom “Kinu Europa”, gdje je Dušan bio pozvan da nastupa kao jedan od najboljih komičara regije. To je zato što o ozbiljnim stvarima (politika, kultura, običaji, istorija, …) govori “narodskim” jezikom.
U svom radu, Dušan je sarađivao sa imenima poput Neleta Karajlića, Dragana Marinkovića Mace i Marine Orsag.