Best of Stand Up 2017

Informacije
Rezervacija
Srijeda, 11.04.2018.
20:30
40 kn
 
Dejanović Marko
Mifka Vlatka
Paravina Tihomir Psiho
Škiljo Josip
Vinčić Goran
Ulaznice
Predstava je prošla...

U srijedu 11. travnja prisjetit ćemo se najboljih fora iz 2017!

U Best of Stand Up 2017 uz voditeljsku palicu Gorana Vinčića nasmijavat će vas:

Marko Dejanović rođen je 1982. u Banja Luci. Živi sad većinu života u Zagrebu.

Humor mu nije za svakoga.  Nije za Vas ako ste osoba kojoj u titlu “hebiga” smeta ovo “ebi”, a ne ono “h”, neće Vas zabaviti ako smatrate da “o nekim stvarima” nije ok pričati javno (ili uopće) te neće biti Vaša “šalica čaja” ako “ono dole” zovete “ono dole”. Sklon je šokiranju, analiziranju, pretjeranom analiziranju, baš pretjeranom, analizira do te mjere da čovjeku već počne ići na živce… Voli se baviti balkanskom tradicijom psovki, secirati ju i odavati joj poštovanje, a razmišljanje mu je često seksualizirano – nekima je nogomet metafora za život, Marku je seks hvalevrijedna pretpostavka života i njen ukras. Isto tako, često će pričati o vlastitim nedostatcima, bilo duševnim, bilo fizičkim (ima komplekse zbog debljine – ako ga vidite, recite mu da je smršavio, čak i ako ga vidite prvi put u životu, nema veze).

Stand up komedijom bavi se od listopada 2014. Da si u mobitel nije zapisao “listopad 2014.” ne bi se mogao sjetiti. Nada se da taj zapis nije bio nečiji rođendan koji nije smio zaboraviti. Počeo je vodeći se načelom da nastupa kad god među grupom ljudi na nekoliko minuta zavlada tišina. Isto načelo dovelo ga je u nekoliko neugodnih situacija na svadbama i sprovodima. Također, izumio je narodnu izreku “I poruga je poruka”. Upravo ju je izumio. Dugo godina bio je novinar crne kronike i naučio je da samo smrt može biti smrtno ozbiljna. Ali ne mora. Trenutno je zaposlen kao voditelj agencijskog poslovanja agencije Newsroom.

Osim stand up komedijom i vođenjem agencijskog poslovanja, Marko piše i kratke priče te romane. Prvu knjigu, zbirku kratkih priča “Belzebubov notes” objavio je 2011. kod beogradskog izdavača Čekić, a roman “Karte, molim!” 2015. kod zagrebačkog izdavača Sandorf. Hrvatsko društvo pisaca nagradilo je “Karte, molim!” 2015. nagradom Janko Polić Kamov. 2016. je kod zagrebačkog izdavača 2×2 objavio knjigu priča “Van brloga”. Kako bi rekli u TV prodaji: Ali to nije sve. Do 2014. surađivao je s portalom NewsBar kao autor članaka, urednik portala i scenarist skečeva. Član je Hrvatskog društva pisaca, alumni Akademije za politički razvoj i simpatizer Fronte za oslobođenje vrtnih patuljaka.

Vlatka Mifka ili snašica iz Našica kako sama kaže za sebe. Sa svojom visinom od 178 centimetara uspješno se bori protiv stereotipa o niskim Slavoncima. U stereotip o okruglim Slavoncima uklapa se prigodničarski, samo za blagdane i većinu zime.

Veličina obuće joj je 41, na što se zgražava njezina baka “jer nije lijepo za jednu curicu da ima toliku nogu“. Ipak, još uvijek nije pokleknula pred bakinim standardima ljepote i odrezala vlastitu petu, što smatra odrazom unutarnje snage i karaktera.

Vesela i vedra osoba, osim kad je gladna. I kad nije vesela.

Kad ne nastupa, bavi se marketingom i aktivno zanemaruje svoju drugu veliku ljubav – glazbu. Svira bisernicu (još jedan stereotip), pjeva u acapella sastavu i povremeno je prateći vokal pokojem bendu. Sanja kako će jednoga dana biti prateći vokal za stalno. Jer je drugi glas uvijek zabavniji od glavne melodije.

Specijalist za napadaje smijeha u neprikladnim situacijama i osoba kojoj mozak ponekad radi prebrzo za njeno dobro, a presporo da bi zaustavio usta da izbace određene rečenice iz nje.

Tihomir Psiho Paravina kako sam kaže, ‘Objašnjava svoje fore za razliku od mađioničara koji nikad neće otkrit u čemu je trik’ i ‘Najrađe bi nastupo okrenut kontra od publike kao dirigent al onda bi mi se smijali iza leđa’.
Započeo karijeru na open mic večerima u Purgeraju davne 2008. gdje je na licu mjesta postao miljenik publike i vidilo se da je dečko koji obećava, al ne i zabušava. Već je tolko dugo za mikrofonom da bi trebo plaćat pretplatu zapričanje i imat onaj minival kabal za slušalicu za telefon.
Dosadilo mu je samo pričat pa uvodi i glazbene točke koje također prolaze sjajno kod publike mada nezna note ni glazbenu abecedu. Bolje mu ide gramatika nego matematika.
Nakon dvije godine uveseljavanja publike na večerima ‘otvorenog mikrofona’ seli na veću pozornicu i pridružuje se ekipi iz ‘Studija smijeha’ kao stalni član postave.Tamo nailazi na stari piano koji ima pedale pa uči svirat brže nego vozit sobni bicikl.
Kreće sa ‘ozbiljnijim ‘ nastupima ali ne mijenja nonšalantni pristup i tako 2010. debitira na festivalu ‘Panč’ u Zagrebu u klubu ‘Bogaloo’, 2011.,2012. i 2013. je stalni član na istom festivalu u ‘Tvornici’. Nastupa i van granica države u susjednim zemljama gdje također razumiju njegove fore al ne razumiju jezik na kojem priča, najčešće na esperantu. Spika na mikrofon i na engleskom pred stranom i domaćom publikom koji glume da su stranci, još nije nastupo u dijaspori.

Josip Škiljo – tridesetdvogodišnji “mladić” koji je često blizu mikrofona uz pomoć kojeg putem radio valova davi slušateljstvo, kada nije u prilici to raditi u živo. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Kako je kronično neispavan, često zaspe za stolom ili za šankom u sred razgovora. Ljubitelj je adrenalina, pa zato vozi biciklu po Splitskim ulicama. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa!


Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme online kupnjom, ili na blagajni Studija smijeha, svaki dan kad je predstava od 19:00 do 21:00h.
Informacije o online kupnji (šifra), kao i rezervacije primamo na moderni mobilni uređaj 095 5103 129 ili preko naše veze u budućnosti na ulaznice@studiosmijeha.hr
Rezervirane karte vrijede do 9. travnja u 20 sati, pa dođite po njih ranije!

* konzumacija pića u klubu je obavezna

Uvjete korištenja možete pronaći ovdje.