Slavonski triptih – komedija

Informacije
Rezervacija
Petak, 27.04.2018.
20:00
40 kn
 
Ulaznice
Predstava je prošla...

Hit komedija o tri žene – nula posto cenzure, sto posto istine!

Još jedno sjajno djelo (…) Izvrstan i komičan tekst (…) Odlično doziran humor uz elemente ironije (…) veliki “Bravo!” – iz kritike Marine Ban, Glas Slavonije

Publika je s oduševljenjem pratila svaki lik, te je vrlo često glasnim smijehom i pljeskom davala podršku odličnoj mladoj glumici koja je sve tri potpuno različite uloge odradila maestralno. (www.slatina.hr)

“Slavonski triptih” je oduševio gledaoce koji će o predstavi još dugo pričati.
(www.opcina-zdenci.hr)

Akademska glumica i lutkarica Aleksandra Demše u svojoj monodrami, hit-komediji “Slavonski triptih” kroz posve različite i vrlo osebujne životne priče tri Slavonke pokušava dati uvid u stvarnost i brojne tragikomične situacije koje nas okružuju. Komad su postavili na scenu i napisali Aleksandra Demše i Berislav Cimerman, a mlada glumica igra sve tri uloge. Najmlađi lik u predstavi je Maca, prototip medijski vrlo eksponiranih djevojaka čiju pak ambiciju rijetko prate talent, znanje ili vještina, ali ih zato na ekskluzivnim društvenim okupljanima često viđamo u pratnji tipova mutne prošlosti, nejasne sadašnjosti i neizvjesne budućnosti. Najstarija protagonistica je baka Mariška, žena koja je mlada ostala udovica, a živjela je u pet država iako nikada nije napustila svoje selo Sv. Đurađ kraj Donjeg Miholjca. Zaposlena i razočarana Mara bez susprezanja pak govori o našoj svakodnevici i borbi za opstanak. “Slavonski triptih” uspješno je praizveden u Skradinu u programu 5. festivala “Glumište pod Murvom”, nakon čega ga je publika sjajno prihvatila na Kazališnom ljetu u Virovitici, kao i na brojim drugim izvedbama u Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima, Donjem Miholjcu, Slatini, Požegi, te mnogim drugim gradovima i mjestima.

MACA: Mislim, ja stalno čujem neku glazbu u glavi. Ja sam ti baš k’o stvorena za te medije i tu javnu… scenu… Joj, ja bi ti najviše volila imat’ svoj studio na televiziji, ja bi ti ga onda sredila da bude k’o puslica, k’o puslica, roza, sve roza. Stavila bi ovako dolje onaj roza tepihić čupavac, onda bi stavila onako onaj mali roza stolić. E, onda bi objesila zelene zastore, da dobijem kontrast, kontaš? E, i tu bi onda bile i one onako masovne fotelje u bordo boji, znaš ona tamno, tamno crvena boja k’o ono roze vino. Tako da onaj ‘ko dođe u taj moj studio zna da je to jedna ozbiljna emisija. I ja bi ti tu ugostila sve velike zvijezde Granda i ove naše poznate s estrade, mislim, šta će ti u emisiji ne’ko ‘ko nije poznat, bokte. – ulomak iz predstave “Slavonski triptih”