Večer s Hojsak&Novosel u Studiju Smijeha

26.12.2018. Večer s Hojsak&Novosel u Studiju Smijeha!

80,00 Kn PDV uklj.

VEČER S HOJSAK & NOVOSEL U STUDIJU SMIJEHA
Ekskluzivan koncert za svega 80 posjetitelja!
Srijeda, 26.12.2018. od 20.30h

Rad instrumentalnog dvojca Hojsak&Novosel vrlo brzo prepoznat je na domaćoj i svjetskoj razini a njihova autorska glazba i originalan pristup vrlo brzo postali su hrvatski kulturološki brend koji je osvojio svijet.
Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), u kojem kombiniraju dva žičana instrumenta različitih tradicija sviranja.

Njihov album prvijenac „Bow vs Plectrum“ objavljen u travnju 2016. donio je osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu, pa su u godinu i pol nakon prvog izdanja obišli cijelu Hrvatsku, te veliki dio Europe, Amerike i Kine.
Osim brojnih nastupa ističu se i kolaboracije sa Vlatkom Stefanovskim, Matijom Dedićem, Zagrebačkom Filharmonijom, tamburaškim orkestrom HRT-a, Theodosiijem Spassovim.
Nedavna suradnja donijela je vrlo zanimljivu kombinaciju koja je obilježila njihovu 2018. godinu – spoj kontrabasa, tambure i Zlatana Stipišića Gibonnija.

Rezultat suradnje album je „Perle“ koji sadrži 9 pjesama Zlatana Stipišića Gibonnija, poput „Libar“, „Posoljeni zrak i razlivena tinta“, „Žeđam“ ili „Činim pravu stvar“, obojanih kontrabasom i tamburom te zanimljivim gostima poput Damira Urbana, Monike Leskovar, Miroslava Tadića…
Sva svoja iskustva, sve što su proteklih mjeseci skupljali u sebi, ‘pustit’ će van jedne posebne večeri – u srijedu, 26. prosinca kada su za svoju publiku pripremili intimni koncert u vrlo zanimljivom prostoru.

„Jedva čekamo našu večer u Studiju Smijeha! Ideja je došla spontano a želja nam je da to bude zanimljivo druženje s ljudima koji prate i vole naš rad, večer u kojoj ćemo svirati ono što volimo, pričati s publikom, smijati se, neki će i zapjevati…
Imamo i jednu veliku vijest koju ćemo tu večer ekskluzivno podijeliti s prisutnima, ali da bi bilo iznenađenje mora ostati tajna.
Repertoar te večeri donijet će presjek svega onoga što radimo, čime se bavimo – naše autorske skladbe kao što su Damlatian Sunrise, Bow vs Plectrum, Mista Dance, zatim tradicionalne pjesme u našim originalnim aranžmanima, neke skladbe s posljednjeg albuma „Perle“, a prigodno, s obzirom na datum, uvrstit ćemo i nešto za blagdansko raspoloženje.“ – izjavili su Tihomir i Filip

Ova večer zamišljena je kao ekskluzivno intimno druženja dvojca i njihove publike, gdje će svatko nazočan dobiti zanimljiv poklon; večer na kojoj će se najaviti planovi za 2019. godinu i predstaviti jedan zanimljiv projekt u nastajanju.

S obzirom da je naglasak na riječima ‘intimno’ i ‘ekskluzivno’, prostor Studija Smijeha u centru grada pokazao se idealnim. U prodaji se nalazi svega 80 ulaznica, po cijeni od 80 kuna, a kako je najavljeno, svakog u publici dočekat će i mali poklon.

In stock