fbpx
Menu Close
30/03/2023 20:00 - 22:30
Ljubav-gubitci-moda

30.3. “Ljubav, gubitci i moda”  Živopisna dramedija kroz storytelling u Narodnom Sveučilištu u 20:00h

Draga publiko Sesveta,
od nedavno smo dobili priliku da produciramo ovu odličnu predstavu “Ljubav, gubitci i moda” kroz koju vas svojim pripovijedanjem vode Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Karmela Vukov Colić, Matija Prskalo i Mirna Medaković.
U ovoj hit predstavi naših pet poznatih hrvatskih umjetnica priča priče o ženskim sudbinama. Iako su to priče iz pera poznate američke književnice Nore Ephron, one su toliko univerzalne i prepoznatljive, da bi to lako mogle biti priče i svake od njih, kao i od svake žene kojoj se obraćaju. U ovom emotivnom inventaru svojih životnih ormara one nam otkrivaju trenutke u kojima su bile sretne ili tužne, u kojima su ljubile i gubile.
Teme su svima poznate, a o njima govore naslovi priča: mamini savjeti, agonija kupnje grudnjaka, crna i bijela, katastrofa u kabini za presvlačenje, debela i mršava, te muževi i ljubavnici. To su zgode, razmišljanja i asocijacije mnogih žena, a one su zabavne, životne, istinite, prepoznatljive.
Tako će jedna od junakinja, Đina, na kraju predstave zaključiti: Kad sam ovo napisala, mislila sam, tko će to čitati? Previše osobno je. No kad je izašlo, shvatila sam da je moje osobno i drugim ljudima osobno i drago kao da je njihovo što se i dokazalo reakcijama publike.
Tekst Nore i Delie Ephron prevela, adaptirala i režirala: Nina Kleflin
Glazbu skladala: Nikolina Belan
Haljine nacrtala: Sara Lovrić Caparin.

Cijena ulaznice: 12eur, na dan predstave 15eur. Pretprodaja ulaznica na ulaznice.hr.