fbpx
Menu Close

Naš tim

NEWSLETTER

[mc4wp_form id=”547″]

Klikni ovdje i pretplati se na obavijesti putem mobitela ili web preglednika

Naš tim


Dame i gospodo!

Predstavljamo vam one ljude koji stoje iza cijele priče, a nikada ih ne vidite na pozornici.

Marina Orsag, direktorica i osnivačica

Iako ju većina vas zna kao nagrađivanu stand up komičarku, Marina Orsag idejna je začetnica kluba, kao i svih projekata naše organizacije i totalna radoholičarka kojoj mozak ne staje raditi čak ni kada spava.

Ponekad se pitamo što bi se desilo kada bi ova turbo žena stala i odmorila par dana. Vjerujte nam ona je sposobna u jednom danu osmisliti hrpu projekata, odraditi nekoliko sastanaka u različitim gradovima te na kraju dana još odraditi i nastup.

Iako sitna, naša direktorica postroji naš tim u sekundi i svi je doživljavamo kao malu big mamu. Vodi nas na team buildinge, na putovanja, masaže i uvijek vrhunsku klopu. Ponekad nam i sama skuha nešto fino jer kuhanje je također njen hobi. Naravno kao u svakoj “obitelji” nije sve bajno, pa kad se desi “sranje” Marina nam servira eksplozivnu ali kvalitetnu jezikovu juhu.

Za kraj možemo reći samo jedno, a to je da je upravo ona zaslužna za stvaranje i razvoj stand up scene u Hrvatskoj i svaka joj čast na tome. Već 10 godina besplatno održava radionice za sve one koji se žele okušati u stand upu, pokrenula je open mic večeri, bila je mentorica svim našim komičarima i komičarkama, organizirala razne festivale, nastupe i turneje, spektakl u Lisinskom, već godinama koristi humor u raznom aktivizmu, a prije šest godina otvorila je i prvi comedy club u Hrvatskoj, naš Studio Smijeha. Marina se možda primarno bavi stand up komedijom, ali joj za to nažalost ostane najmanje vremena.

Kada je slijedeći puta vidite negdje kako se muči sa autom koji neće upaliti ili sa potrganim kišobranom ili sa vratima od tramvaja, pomozite joj jer vjerojatno već kasni na idući sastanak ili nastup.

Andrej Težak Tešky, direktor/investitor

Nijedna ideja i priča ne bi mogla početi da je netko ne podrži sa investicijske strane. S obzirom da je u Hrvatskoj prije sedam godina, kada je sinula ideja o Studiju smijeha, malo ljudi znalo za stand up komediju, svoga smo investitora našli u susjednoj nam Sloveniji.

Andrej Težak Tešky svojim napornim radom u Sloveniji i organizacijama jednog od najvećih stand up festivala na ovim područjima “PANČ”-a u par godina skupio je neke nofčeke pa odlučio pomoći i investirati u prvi Comedy Club u Hrvatskoj. Nakon toga, iako živi u Ljubljani, svako malo doleti do Studija Smijeha da nam uskoči kao pomoć u raznim poslovima kluba. Tešky je također, nakon puno godina gledanja stand upa, i sam odlučio okušati se u tome, pa ga tako možete gledati u showu “ZLOvenci”, a kako sa svojom ekipom višestruki europski pobjednik u improvizaciji, i u večerima improvizacije.

Kao vegetarijanac i maratonac Andrej vodi zdrav život i brine se da i mi ostali zdravo živimo jer mi ponekad zaboravimo. Zdrav život znači i bez alkohola i droge, pa je zapanjujuće što je on najluđi kad izađemo van. Ali Tešky je naš ludi Slovenac i nije nam uopće teško zbog toga.

Jelena Mandarić, volonterka 

Jelena Mandarić dolazi iz Srbije. Naravno.Ona je naša volonterka i plišani medo kojeg treba imati svaka kuća. Najčešće namrgođeni medo, ali ako uspijete izmamiti osmijeh iz nje to će biti jedan od najtoplijih osmijeha kojeg ste ikada vidjeli i to uz zagrljaj.

Jelenino volontiranje sastoji se od raznih sitnica. Ona brine da je muzika u dvorani onako kako treba biti, da svaki intro bude pušten na vrijeme i da sve štima oko tehnike. Također je možete vidjeti i na ulazu kako “cepa” ulaznice uz šarm i duhovitost koja vas osvaja i prije nego krene show.

Osim toga Jelena složi i stolove i stolice u dvorani brzinom munje, a još brže osvaja srca publike jer smo je nagovorili i da se okuša u standupu. Ponekad tokom dana izvadi i gitaru i nabaci neku melodiju da se svi raspjevamo i oraspoložimo.

Neki klubovi imaju razne maskote, razni inventar, razne animatore, a mi imamo Jelenu Mandarić, pravu drugaricu bez koje bi svi mi zasigurno bili manje sretni.

Zagrlite Jelenu na ulazu slijedeći puta i opustite se u našem klubu.