fbpx
Menu Close

Furjan Goran

Dvije dekade nakon rođenja prve bradate bebe u bivšoj Jugoslaviji, Goran Furjan započinje karijeru stand-up komičara nastupom u novonastaloj udruzi mladih u Varaždinu 2007. godine, uz bok drugu iz školske klupe i budućem kolegi komičaru Vlatku Štamparu.

Nakon nekoliko inicijalnih nastupa na lokalnim daskama, seli se u Zagreb, gdje opetovano pobjeđuje na open-mic večerima. Goranova markantna pojava nikoga ne ostavlja ravnodušnim: muškarci žele takvu bradu na licu, žene žele takvu bradu na grudima. Ili obratno? Oboje!

Ovaj bradati tattoo majstor inspiraciju nalazi u svakodnevnim situacijama, u kojima se razum i logika sklanjaju s puta dobroj staroj ljudskoj gluposti. Vješto manevrirajući pojavama koje svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo, Goran se pretvara u bradatog Poirota i dovodi publiku pred gotov čin spoznaje: car je gol! A car je, naravno, svatko od nas, sa svojim nepromišljenim ritualima, fejsbuk dramama i općenitom nefokusiranom glupošću.

Kao vrsni connoisseur apsurda, osim u klasičnoj ljudskoj gluposti, Goran rado uživa i u besmislu života, te nategnutim međuljudskim odnosima koji su prema njemu najplodnije tlo za kvalitetan materijal.