fbpx
Menu Close

O KLUBU

O klubu


Studio Smijeha prvi je hrvatski i regionalni klub stand up komedije i kao takav na dnevnoj bazi nudi vrhunsku zabavu u obliku stand up komedije (bilo profesionalne ili amaterske, strane ili domaće), improvizacijske komedije i drugih sadržaja poput tematskih zabava ili cjelodnevnog chill out ugođaja u kafiću u sklopu kluba.

Klub je službeno otvoren 1. travnja 2011. godine, no i prije toga Studio Smijeha bio je centar za zabavne aktivnosti, nastupe, druženja…

Od samog osnutka ekipa udruge Studio Smijeha, neki članovi/ce i od samog početka stand up comedy scene prije deset godina, neprestano rade na izgradnji hrvatske stand up comedy scene te razvoju domaćih stand up komičara. Stalni članovi Studija do sada su posjetili više od 50 gradova i mjesta u Hrvatskoj, više od 20 gradova u Srbiji, BiH, Sloveniji i Makedoniji, održali nastupe u Londonu, Amsterdamu, Budimpešti, Barceloni, Sofiji, sudjelovali na brojnim zabavnim festivalima u zemlji i inozemstvu, pomagali u humanitarnim akcijama, gostovali na glavnim lokalnim TV kućama, te se čak pojavljivali u glumačkim angažmanima u popularnim hrvatskim serijama.

No, ekipa iz Studija ne staje tu. Velikim projektima poput Festivala stand up komedije “Panč” održavanog svake godine u Zagrebu od 2009., u Zadru 2010. i 2011. godine, u Labinu 2012. godine ili turneje “Stand up Cromedy show” članovi Studija podižu svjesnost javnosti o stand upu te brojnim publikama pružaju nezaboravne večeri pune smijeha.

Paralelno sa otvaranjem kluba pokreće se i suradnja sa srpskom stand up comedy scenom koja je i danas redovna, te nakon određenog vremena suradnje ekipa shvaća kako je humor odlično oružje za borbu protiv predrasuda i počinje raditi takve projekte. Prvi u nizu je festival pod nazivom „Revolucija balkanske svijesti“ u kojem nastupaju komičari/ke iz cijele regije. Nakon toga uslijedio je i projekt „KAJ BRE“ koji razbija predrasude odnosa između Hrvatske i Srbije, pa „LAUGH OUT PROUD“ za razbijanje homofobije, pa „FEMME FRONTAL“ za senzibilizaciju feminizma.

Što se tiče naših referenci  popis je poprilično dugačak tako da ćemo ovdje spomenuti samo recentna pojavljivanja na TV-u kao što su RTL-ova emisija Klub Smijeha, te emisija „StandUp&More“ na programu specijaliziranom za komediju Comedy Central Extra. Ukoliko vas interesiraju i ostale pogledajte ih pod rubrikom Reference.

Naši komičari su članovi Studia Smijeha u Hrvatskoj, članovi Standup.rs  iz Srbije, komičari iz Slovenije iz Ceh za Smeh, te komičari iz Bosne i Hercegovine i Makedonije koji još nemaju krovnu organizaciju.